Hopp til innholdet

Spiral Perm og Regular Perm

  • av

I dag kan vi se mange forskjellige frisyrer og former over hele internett. Folk som kjeder seg med det nåværende utseendet på håret, går til en frisør eller en stylist for forandring. Det finnes utallige stylingverktøy og produkter som rettetang, krølltang for hårbølger, børster, kremer, keratinpleie, gel osv. Dessverre er effekten av disse verktøyene og produktene midlertidig. Etter ca 1-2 dager eller etter en dusj går håret tilbake til sin opprinnelige tilstand. Derfor er langsiktige løsninger nødvendig. Mesteparten av tiden kommer firmaer og stylister med kjemiske behandlinger, og mange synes det er veldig praktisk.

En av disse kjemiske prosessene er Perma. I denne artikkelen vil vi forklare »Hva er en perm?», »Hvordan lages den?» og hvilke typer dens er. Ved å bruke permanenter kan du lage krøller på det rette håret ditt, som du kan bruke lenge. Det er en uerstattelig prosedyre for rett hår. Perma, som var mote i gamle dager, har blitt mote igjen takket være sin praktiske bruk. Selv om du har rett hår, kan du ha de krøllene du ønsker med en permanent. La oss snakke om perm-prosessen: før perming bør håret vaskes og rengjøres. Rent hår er avgjørende for å få effektive resultater. Til å begynne med bryter permanentløsningen de indre bindingene i hårets indre lag. Denne løsningen er også et avgjørende skritt for å omforme. Så snart håret er pakket inn, begynner stylingprosessen.

Etter innpakningstrinnet må håret hvile en stund. Håret vil bli krøllete etter denne prosessen. Perming, som opprettholder sin varighet mellom to måneder og seks måneder, returnerer gradvis sin tidligere form. Du bør ta vare på det permanentede håret ditt fordi det vil skade håret ditt. Selvfølgelig finnes det mange typer permanenter også. Sjekk vår korte sammenligning mellom spiralperm og vanlig perm.

Spiral Perm vs vanlig Perm

Hvis du ønsker å reflektere deg selv og stil, er det noen aspekter du bør vurdere før du velger mellom spiral og vanlig perm. Når det gjelder volum, dybde og form, er begge permene forskjellige. For eksempel bør spiralperm-lengden være 8 tommer fra roten, jo lengre håret ditt, desto bedre spiralperm. Vanlig permanent er derimot et must for korte frisyrer. Når det gjelder volumet: spiralperm vil gi volum til håret med krøller i forskjellige størrelser eller lengder, mens vanlig perm vil skape et jevnt krøllemønster og gi håret et generelt krøllete utseende.

Vanlig perm vil også øke volumet av håret ditt, men dette vil ikke være det samme som det betydelige volumet som en spiralperm gir. For eksempel, hvis du har kort hår og bare vil ha et volum, gå med det vanlige. Ved å velge en vanlig perm kan du enkelt få en ensartet krøll. Du bør imidlertid være klar over at den generelle effekten av den vanlige permen er mer subtil enn andre perm. I tilfelle du liker korketrekkerkrøller, bør du ha en spiralperm. Du kan ha en moderne look med stramme og sprettende krøller. Krøllstørrelser og mønstre er forskjellige i spiralperm (på grunn av variasjoner), men vanlige permkrøller er ensartede. Spiralperm regnes som vintage, og de som driver med spiralhårperm reflekterer ideen om nostalgi. Den vanlige permen er imidlertid mer moderne.

En annen forskjell mellom de to permene er plasseringen av krøllestenger. Spiralpermen legges vertikalt på håret, og når du åpner håret får du rotete og stramme krøller. Tynne og lange krøllepinner brukes til ujevnt krøllete hår. Den vanlige permen rulles opp rett (horisontalt), i ryddig rekkefølge. Disse to perm-typene er de viktigste. Det finnes imidlertid også forskjellige typer permanenter. Du kan be om permanent fra din stylist eller frisør, i henhold til din stil og den grunnleggende formen på håret ditt.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *