Hopp til innholdet

Hvor vanskelig er det å få boliglån?

  • av

For mange mennesker vil svaret på dette spørsmålet være «Uansett hvor mye du presser på, det vil bare ikke skje». Dette er imidlertid ikke alltid tilfelle. Før du begynner å søke etter en boligkredittlinje, bør du ta en titt på disse tipsene for å finne ut om det er riktig for deg å få et egenkapitallån.

Hvor mye tjener du?

Dette er et spørsmål som ofte blir stilt før noen bestemmer seg for å få finansiering eller ikke. Hvis du vil bli godkjent, må du tjene en viss sum penger hver måned. Beløpet du tjener vil i stor grad påvirke renten din, så det er viktig at du finner ut av dette før du begynner å lete etter en mulighet. Du kan finne ut av dette selv, men hvis du trenger hjelp til å beregne tallene dine kan du få en gratis kalkulator på nettet eller snakke med en finansiell rådgiver.

Se på gjeldende gjeld og utgifter. Du bør ta en titt på både de gode og dårlige tingene som skjer i livet ditt og finne ut hvor du står i forhold til å kunne betale tilbake dette lånet. Et lån som har en veldig høy rente eller krever en stor forskuddsbetaling vil bare få deg så langt og kan føre til at du blir frustrert.

Hvor mye tjener du?

Sjekk inn kredittrapporten din og sørg for at all informasjon på den er korrekt. Det er lett for folk utilsiktet å legge negativ informasjon på rapportene sine som senere kan føre til at de blir nektet lån. Sjekk rapportene med det bedre forretningskontoret for å se hva statusen er.

Se etter en utlåner som spesialiserer seg på utlån til folk som ønsker å kjøpe bolig. Noen av de store navnene på dette feltet er Wells Fargo, Chase, Bank of America og utlånsgiganten Fannie Mae. Dette er stedene du vil begynne å lete etter. Når du finner en du føler deg komfortabel med, er det på tide å begynne å fylle ut søknaden din. Still deg selv disse spørsmålene: Hvor mye trenger jeg å låne? Hva prøver jeg å oppnå? Hvor vanskelig er det å få lån hvis kreditten min ikke er så stor?

Husk at alle banker i landet vil at du skal lykkes. Hvis du har hatt problemer med å komme deg forbi det første hinderet, kan dette være på tide å prøve igjen. Ikke gi opp. Prøv å refinansiere eller få et egenkapitallån for å legge til din første boliglånsbetaling. Det er mange steder som vil hjelpe deg å komme deg på beina igjen hvis du er villig til å be om hjelp.

Her er noen spørsmål du bør stille deg selv: Hvor mye skylder jeg på mitt første boliglån? Hvor mye betaler jeg hver måned? Prøver jeg å betale i tide? Hvor mye koster det meg å opprettholde boliglånet mitt? Har jeg noen gjeld som må betales ned? Ved å svare ærlig på alle disse spørsmålene, vil du bedre kunne finne ut hvor vanskelig det egentlig er å få et boliglån.

Det første spørsmålet du må svare på er hvor mye du skylder på ditt første boliglån. Dette vil hjelpe deg med å finne ut hvor vanskelig det virkelig er å få finansiering. De fleste starter med kun en forskuddsbetaling på 100 dollar. Hvis du har råd til dette, for all del, gå for det. Dette vil også gjøre rentene lavere siden det er mindre mulighet for risiko.

Deretter vil du vite hvor mye du bruker hver måned på boliglånet. Nok en gang må du gjøre litt sammenligningskjøp før du søker om lån. Dette er den eneste måten å virkelig vite om det kommer til å være verdt alt papirarbeidet. Det vil også kreve litt insentiv fra banken for å få deg til å refinansiere eller selge boligen din. Banker liker å se en prosentandel
av lånebeløpet deres betalt kontant, selv om det bare er litt.

Det siste spørsmålet du må svare på når du skal finne ut hvor vanskelig det er å få lån, er hvor lang tid det vil ta deg. Hvis du har hatt boliglånet en stund, er sjansen stor for at du har betalt det ned på dette tidspunktet. Hvis du ikke har det, må du vente. Mange ender opp med å vente mange år før de klarer å refinansiere eller gjøre noe annet. Dette er fordi de ikke ønsker å bli forstyrret lenger enn nødvendig.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *