Hopp til innholdet

Hvilket kredittkort kan jeg få med en høy kredittscore?

  • av

Det er spørsmålet mange stiller seg når de tenker på å søke om utvidet kreditt eller en ny kredittramme. Noen kan til og med vurdere å søke om et sikret kredittkort, noe som vil øke kredittscore på kort sikt. Men hvis noe skulle gå galt og de ikke kan betale ned gjelden, kan de komme i en svært vanskelig økonomisk situasjon. Det er viktig å forstå kredittpoengsummen din, hvor den kommer fra, og hva slags innvirkning den har på deg.

For mange mennesker er kredittscorene deres viktige, men ikke avgjørende.

Hva dette betyr er at de ikke trenger å bekymre seg så mye om den totale poengsummen som hva deres FICO-poengsum er. Det er nummeret du kommer frem til etter å ha gått gjennom kredittrapporten din og sørget for at alle elementene der er dine eller ikke. Jo høyere poengsum du har, desto mer sannsynlig er det at du blir godkjent for kredittlinjer. Dette betyr ikke at en høy poengsum vil tillate deg å få alt du ønsker. Det betyr bare at du sannsynligvis vil bli godkjent for de fleste tingene som kommer din vei.

Som vi nevnte ovenfor, fokuserer noen mennesker så mye på kredittscorene at de ikke klarer å innse at de også bør ta hensyn til forbruksvanene. Det er mange forskjellige måter å forbedre kredittscore på. Noen av disse inkluderer å betale regningene dine i tide, bruke et sikret kredittkort og unngå lån som du ikke kan betale ned i sin helhet. Hvis du unngår kredittkorttilbud, reduserer du risikoen for at selskapet vil bruke kredittscoren din mot deg. Dessuten, hvis du betaler ned gjelden i sin helhet hver måned, beviser du at du er ansvarlig, og du vil ikke bli fristet til å bruke kortet ditt igjen.

Kredittkort for dårlig kreditt kan finnes på mange forskjellige steder, inkludert banker og online. De fleste større kort er sikret, men det er noen kort som tilbyr usikrede kort også. Når du ser etter et kort, sørg for at du undersøker alle de forskjellige alternativene slik at du vet hvilket som er best for deg.

Med kredittkort for dårlig kreditt har du muligheten til å få et kort med lav grense eller ingen grense. Dette kan virke som et attraktivt alternativ, men det kan faktisk skade deg mer enn å hjelpe deg. Usikrede kredittkort har av natur høyere renter og gebyrer enn sikrede.

Hvis du bruker kortet ditt på en ansvarlig måte, vil du kunne gjenoppbygge kredittscore over tid. Mange ender opp med lav kredittvurdering fordi de gjør impulskjøp når de har lite penger. Denne vanen kan føre til overforbruk og skade kredittverdigheten din. Hvis du ønsker å få kredittkort for dårlig kreditt, må du planlegge utgiftene dine på en måte som gjør at du foretar minimum månedlige innbetalinger. Det kan ta litt tid å bygge opp poengsummen din igjen, så ikke gå i gjeld og samle regninger med en gang. Når du er på vei dit, kan du gjøre utgiftene dine om til ekstra inntekt og spare deg selv for en bunt med renter.

Når du leter etter et kredittkort, er det viktig å få noe som tilbyr et belønningsprogram. Noen kort vil gi deg penger tilbake eller poeng bare for å bruke kortet deres. Dette kan være gode insentiver, spesielt hvis du reiser ofte. Andre kredittkort kan tilby spesielle tjenester som flyselskapsmil eller hoteller. Disse kan komme godt med hvis du pleier å bruke det samme hotellet hver dag. Uansett hva tilfellet er, sørg for at du leser den fine skriften til ethvert kort du er interessert i å søke om.

Den siste tingen å vurdere er renten. Selv om dette kanskje ikke virker viktig når du er ny på et kredittkort, hvis du søker om et kredittkort med høy rente, er sjansen stor for at du ikke klarer å betale regningen hver måned. Dette vil bare gjøre situasjonen verre. Hvis du prøver å fikse din dårlige kredittvurdering, er renten noe du bør være oppmerksom på. Når du kjenner det grunnleggende, kan du ta en utdannet beslutning om hvilket kredittkort som passer best for deg behov.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *